CHOCOLADEMOUSSE (4 personen)
3 eieren
100 gram suiker
mespuntje zout
150 gram pure chocolade, gesmolten
250 gram slagroom, geklopt
Laat de chocolade au bain-marie smelten. Klop de eieren met de suiker en het mespuntje zout ook au bain-marie tot het romig is. Het is dan een dikke, lichtgele massa. Haal de schaal van de pan en roer de gesmolten chocolade erdoor. Probeer het geleidelijk te doen zodat de massa lekker luchtig blijft. Laat dit mengels afkoelen tot kamertemperatuur. Klop ondertussen de slagroom en doe deze vervolgens bij het chocolademengsel. Alles goed mengen en daarna in één grote schaal of 6 kleine schaaltjes scheppen. In de koelkast laten afkoelen en opstijven en dan.... smullen maar!!!
Ik heb de mousse gemaakt als dessert voor Het Eerste Etentje met ouders & schoonouders.... en het was een succes (zowel de mousse als Het Eerste Etentje).
BeantwoordenVerwijderenHet au bain marie kloppen van de suiker en de eieren duurde tamelijk lang, maar het werd uiteindelijk toch een goede substantie.
Bedankt voor het recept (ik heb het meteen al doorgestuurd naar moeder en schoonmoeder).