Dit is het geworden. Simpel en makkelijk, maar wel lekker! Het recept komt uit Mary Berry’s Baking Bible. In het recept moet de cake worden bestreken met honing. Helaas was de laatste honing die ik nog in huis had in de cake gegaan. Gelukkig stond er nog wat mascarpone in de koelkast. Met wat poedersuiker en citroenrasp erdoor was dat ook prima!
225 gram zelfrijzend bakmeel
¼ theelepel nootmuskaat
100 gram boter
225 gram geprakte banaan
100 lichtbruine basterdsuiker
Rasp van 1 citroen
2 grote eieren
6 eetlepels honing + 2 eetlepels om de cake mee te bestrijken
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier waarbij je het bakpapier aan de zijkanten laat uitsteken. Doe het zelfrijzend bakmeel met de nootmuskaat in een kom en wrijf er met je vingers de boter doorheen, totdat het mengsel lijkt op broodkruimels. Voeg dan de geprakte banaan, suiker, citroenrasp, eieren en honing toe en mix het met een garde goed door elkaar. Doe dit mengsel in de bakvorm en zet de cake ongeveer een uur en een kwartier in de oven.
Het kan zijn dat de cake tegen het eind van de baktijd iets te donker wordt. Leg er dan losjes een vel aluminiumfolie op. De cake is klaar als een prikker of mesje dat je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat de cake afkoelen in de vorm en haal hem daarna eruit. Verwarm dan 2 eetlepels honing en bestrijk de cake hiermee.
Reacties
Een reactie posten