Het lijkt me geweldig om ooit een bakboek uit te brengen met eigen recepten. Deze cake komt er dan zeker in. Dit is een heerlijk, malse cake. De ananas zorgt voor een fris accent en de dulce de leche erin én erop is verrukkelijk! Mijn man Bas is een echte cakeliefhebber en vond deze cake onweerstaanbaar! (en zijn collega's ook).
Dulce de leche maak je door een blikje gecondenseerde melk 3 uur lang in een pan met water te koken. Let er wel op dat het blikje steeds onder water staat, anders kan het ontploffen.
250 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr boter
150 gr lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
200 gr dulce de leche voor het beslag
200 gram dulce de leche voor de garnering
250 gr ananas, in kleine blokjes (vers of goede kwaliteit uit blik)
Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter een vierkante vorm of een springvorm van +/- 20 cm doorsnede.
Mix in een kom de boter, dulce de leche en suiker tot een luchtige massa. Doe er dan één voor één de eieren door. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig is opgenomen. Zeef de bloem en voeg deze in 3 delen toe. Spatel als laatste de ananasstukjes door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake in 45 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is, door een mes erin te prikken. Wanneer het mes schoon eruit komt is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen en smeer met behulp van een paletmes of een lepel een laagje dulce de leche op de cake.
Reacties
Een reactie posten