200 gram gedroogde zwarte pruimen
100 ml zwarte thee (of een lekkere port of zo)
200 gram pure chocolade
200 ml melk
250 gram donkere basterdsuiker
150 gram zachte boter
3 eieren, geklopt
250 gram zelfrijzend bakmeel
Rasp van een halve sinaasappel
Verwarm de pruimen met de thee in een steelpannetje. Doe dit totdat het begint te borrelen. Haal dan het pannetje van het vuur en laat de pruimen minstens vier uur, maar liever een hele nacht wellen. Snijd de pruimen vervolgens in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met boter en bekleed het met bakpapier. Verhit de chocolade met de melk in een pannetje totdat de chocolade is gesmolten. Laat het vervolgens iets afkoelen.
Klop met een mixer de boter, suiker en sinaasappelrasp luchtig en romig. Klop geleidelijk de eieren erdoor. Spatel dan het zelfrijzend bakmeel erdoor. Roer vervolgens het chocolademengsel en de gewelde pruimen door het deeg.
Doe het deeg in en cakeblik en bak de cake gaar in ongeveer 70 minuten. De cake is gaar wanneer je een satéprikker erin steekt en deze er weer schoon uithaalt. Even laten afkoelen en genieten maar.
Reacties
Een reactie posten