Buckfast Abbey honingcakejes


Jaren geleden hebben mijn man en ik tijdens een vakantie in Engeland een bezoek gebracht aan Buckfast Abbey. Een abdij die, naast een heleboel religieuze zaken waar we niet echt in geïnteresseerd waren, bekend stond vanwege een prachtige tuin. Vol met wel 150 soorten lavendel en nog veel meer andere bloemen. En van al die bloemen maakten bijen geweldige honing. Eenmaal thuis ontdekten we dat er een speciaal recept voor honingcakejes van Buckfast Abbey was.

Natuurlijk zijn deze cakejes ook te maken met elke andere honing. Aangezien er behoorlijk wat honing wordt gebruikt, is die bepalend voor de smaak. Een volle bloemenhoning geeft de beste smaak. Zelf vind ik lavendelhoning heel erg lekker. We hebben de cakejes ook een keer gemaakt met heidehoning. Ook lekker, maar erg sterk van smaak.

De cakejes zijn erg makkelijk om te maken. Ideaal dus! De laatste keer hebben we de rasp van een halve citroen toegevoegd. Natuurlijk niet volgens origineel recept, maar wel lekker fris bij de honingsmaak.

12 Buckfast Abbey honingcakejes
110 g boter of margarine
225 g honing
2 eieren
225 g zelfrijzend bakmeel
snuf zout
scheutje melk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de honing met de boter in een grote schaal. Klop de eieren goed in een kommetjes en voeg deze beetje bij beetje toe afgewisseld met het bakmeel en wat zout. Als het mengsel te stijf is, voeg dan wat melk toe. Bekleed een muffinplaat met cakevormpjes en verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak de cakejes gaar in ongeveer 20 minuten. Om te testen of de cakejes gaar zijn, kun je er een houten prikker in steken. Als deze er schoon uitkomt, zijn de cakejes goed.

Reacties

Een reactie posten