Appelstroopcake


Dit is een cake die je in geen enkel bakboek zult tegenkomen. Het is namelijk een eigen recept. En dan niet van mij, maar van 'Meneer Taart en Zoet', mijn man Bas. Bas kan heerlijk koken! En ik ben daardoor ook wel een beetje verwend, want hij kookt vijf dagen per week. Maar zo af en toe heeft hij ook zin en inspiratie om iets te bakken. Zo heeft hij ooit ook deze cake bedacht. En lekker dat-ie is! Ik heb er nog appeltjes en rozijnen aan toegevoegd. Daar is Bas niet helemaal happy mee, want hij wil zijn cake puur naar stroop laten smaken. Maar ik vind de frisse smaak van de appeltjes een mooie tegenhanger van de sterke stroopsmaak.

Ik vind dat we uiteindelijk toch maar even een mega-lekkere cake hebben bedacht! De stroop zorgt ervoor dat de cake niet droog is, maar lekker smeuïg. De cake is na een dag op z'n lekkerst. Maar probeer er maar eens vanaf te blijven zo lang. Ons lukt dat nooit!

150 gram roomboter
300 gram rinse appelstroop (uit een blikje, Timson)
150 gram donkerbruine basterdsuiker
6 eieren
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram appelblokjes (ongeveer 3 appels)
75 gram rozijnen

Verwarm de oven op 180 graden.
Meng in een kom de boter, de suiker en de appelstroop tot een egale massa. Blijf even mixen totdat de boter zacht en smeuig is geworden Mix er dan  één voor één de eieren door. Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig in drie delen erdoor. Dan kunnen de appelstukjes en rozijnen worden toegevoegd. Om ervoor te zorgen dat die tijdens het bakken niet naar de bodem zakken, kun je die eerst even door een beetje bloem halen.
Vervolgens kan de tulbandvorm gevuld worden en kan de cake in de voorverwarmde oven 60 -70 minuten gebakken worden. Controleer de gaarheid door een mes of sateprikker in de cake te steken.
Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
De geur die dan van de cake afkomt is onweerstaanbaar!

Reacties

  1. De cake staat nu in de oven! Ben ontzettend nieuwsgierig, hij ruikt inderdaad ontzettend lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten