Wafels!


Bijna Oud en Nieuw! Dan eten we natuurlijk oliebollen, maar ik bak ook ieder jaar wafels. De lekkerste wafels ooit! Het zijn geen harde en ook geen zachte wafels, maar een beetje er tussenin. En ze zijn te lekker voor woorden. Ik kan ze eten als ontbijt, lunch tussendoortje en toetje. Nou is dat op zich nog niet zo vreemd, want als het aan mij ligt, eet ik het liefst taart in plaats van een gezond ontbijt of een boterham tussen de middag. Maar als zelfs mijn man - die heel erg graag brood eet - zegt dat hij wel een wafel als ontbijt zou lusten, dan weet je dat deze wafels wel heel erg goed zijn. Doen we natuurlijk niet, een wafel als ontbijt eten. We moeten het goede voorbeeld geven voor onze kinderen en iets gezonds nuttigen. Maar als die vervolgens gaan spelen in de kamer, doe ik een graai in de doos met wafels en eten we er stiekem één (of twee) op in de keuken.

Het recept is genoeg voor ongeveer 30 wafels. Dat lijken er heel wat, maar het is altijd weer verbazingwekkend hoe snel ze op zijn. En dat terwijl ze eigenlijk 1 à 2 dagen na het bakken het lekkerst zijn.

1 kg zelfrijzend bakmeel
500 gram witte basterdsuiker
500 gram zachte boter
4 pakjes vanillesuiker
250 ml slagroom, ongeklopt
6 grote eieren
Snuf zout

Doe de basterdsuiker en de vanillesuiker met de boter en de snuf zout in een kom en mix het tot een romig mengsel. Voeg hier één voor één de eieren aan toe. Doe dan geleidelijk het zelfrijzend bakmeel en de slagroom erbij. Mixen totdat alles goed gemengd is. Zorg dat het wafelijzer goed op temperatuur is. Schep dan steeds een beetje deeg op het ijzer. Ik gebruik daarvoor een ijsbollenlepel. Zo krijg ik steeds wafels van ongeveer dezelfde grootte. Bak de wafels enkele minuten totdat ze goudbruin zijn.

Reacties

 1. Ik ga dit recept zeker uitproberen. Mijn middelste vindt wafels heerlijk. Bedankt voor het recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben je niet vergeten de hoeveelheid melk of water te vermelden? zonder dat word het deeg wel erg droog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superrrrrrrrrrrr lekker!
  Gemaakt op vastenavond, nu kunnen we 40 dagen vasten en dan ... Wafels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ze net gemaakt maar heb de hoeveelheid melk gegist. aangezien ik geen ervaren bakker ben, had ik geen idee. Jammer dat je geen antwoord op de vraag van Ralph hebt gegeven. Ik ben er alsnog benieuwd naar. De smaak is in ieder geval heerlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten