Biscuitrol met blauwe bessen


Afgelopen weekend heeft Bryn, mijn oudste zoon, zijn B-diploma gehaald. Reden dus voor een feestje! En bij een feestje hoort gebak! Bryn mocht kiezen en dat was best een lastige opdracht. Aangezien hier wekelijks wel iets nieuws wordt gebakken, heeft hij al heel wat mogen proeven. En hij vindt bijna alles lekker! Hij zal dan ook niet vragen om zomaar cake of slagroomtaart, hij heeft specifieke wensen. En deze keer vroeg hij om Toska’s. Kan ik me voorstellen, want die zijn ook erg lekker! Maar ook erg machtig en zoet, daarom heb ik ook nog wat anders erbij gemaakt. Deze biscuitrol. Lekker fris! En niet moeilijk om te maken. Zo’n biscuitrol ziet er ook meteen goed uit! Om in te bijten, dus dat hebben we dan ook gedaan.

Het recept is van Rudolph van Veen. Op www.24kitchen.nl kun je het filmpje van het maken van deze rol bekijken. Ik heb in plaats van verse bessen, ingevroren bessen gebruikt en dat smaakte ook prima. De vulling kreeg er ook nog eens een prachtige paarse kleur van!

Biscuit
5 eieren
300 g suiker
125 g bloem
2 el poedersuiker

Vulling
3 tl poedersuiker
300 g roomkaas (ik heb gekozen voor mascarpone)
100 ml slagroom
250 g blauwe bessen

Garnering
200 ml slagroom
50 g suiker
2 el poedersuiker
50 g blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een ovenbakplaat in met boter en leg er nog een velletje bakpapier op. Splits de eieren. Roer de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een vetvrije mengkom. Spatel een lepel eiwitschuim door de eidooiermassa en spatel vervolgens de bloem door. Spatel dit mengsel door de rest van het eiwit. Volgens Rudolph moet je dan dit mengsel met behulp van een spuitzak in tegen elkaar aan liggende strepen op de bakplaat spuiten. Dat vond ik te veel gedoe dus ik heb alles gewoon over de bakplaat verdeeld met mijn paletmes. Dat werkte ook prima. Mijn bakplaten zijn wel een stuk minder groot dan die van Rudolph. Dat resulteerde in een wat dikkere biscuit en uiteindelijk ook rol, maar verder was het geen probleem. Bak het biscuit in 12 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Voor de vulling: meng de poedersuiker, roomkaas en slagroom tot een smeerbare crème en meng de bessen erdoor. Strijk de roomkaascrème uit over het biscuit en rol de biscuitplak op.

Voor de garnering: Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit een beetje slagroom aan de randen van de rol om de rol aan elkaar te plakken. Spuit toefjes slagroom langs de biscuitrol en bestrooi met poedersuiker. Versier met de blauwe bessen.

Reacties

Een reactie posten