Brownies met koffieboontjes


Brownies doen het hier altijd goed. Koffieboontjes zijn ook favoriet. Dus wat is er dan lekkerder dan brownies met koffieboontjes? Deze heb ik op verzoek van mijn zoontjes gebakken. De lekkerste brownie ooit was hun oordeel. Daar heb ik verder niks aan toe te voegen!

Brownie
250 gram koffieboontjes
175 gram ongezouten boter, in blokjes
225 gram fijne kristelsuiker
3 grote eieren, losgeklopt
50 gram bloem

Ganache
200 gram chocola
150 gram slagroom

Koffieboontjes voor de garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in met boter en bekleed de bodem met een velletje bakpapier.

Doe 100 gram koffieboontjes in een kom en voeg de boter toe. Zet de kom op een pan met kokend water. De kom mag het water niet raken. Laat de boter en chocola onder voortdurend roeren smelten. Neem dan de kom van het vuur en roer eerst de suiker en vervolgens de losgekopte eieren door het mengsel. Wanneer alles opgenomen is, mag de bloem erbij. Spatel als laatste de overgebleven 150 gram koffieboontjes door het mengsel. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de brownie ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Een houten prikker die je halverwege het midden en de rand steekt, moet er nagenoeg schoon weer uit komen.

Laat de brownie vervolgens afkoelen voordat je de ganache maakt. Verwarm voor de ganache de slagroom in een pannetje totdat deze bijna kookt. Doe de koffieboontjes in een kom en giet daar de hete slagroom bovenop. Roer alles door elkaar totdat de chocola is gesmolten en je een verrukkelijke dikke chocolademassa hebt. Giet dit over de brownie en garneer vervolgens met koffieboontjes. Ontzettend lekker!!!

Reacties

  1. Ik durf niet aan dit recept te beginnen. Mijn gevoel zegt te weinig bloem. Ei en suiker word niet vooraf gemixt tot licht geel. En hele boontjes door beslag.
    Weet je zeker dat het de perfecte brownie word. Alle andere recepten van jou zijn allemaal in 1 keer gelukt. Ik wacht je reactie af!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En voor ganach staat chocolade maar in beschrijving staat boontjes... wat gebruik jij?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten