Citroenschuim


Nog een lekker toetje voor Pasen nodig? Zoek niet verder, dit is het! Misschien niet het mooiste toetje ooit, maar zeker heel erg lekker. En niet moeilijk te maken! En warm, ook niet verkeerd nu de lente het weer laat afweten! En geel, want Pasen! En fris en ….. als je nu nog niet overtuigd bent, weet ik het ook niet meer. Maken!

Het recept is van Yvette van Boven. Het is een citroencustard met een laagje schuim erop. Origineel moet je het maken met melk. Dat is al lekker, maar de tweede keer heb ik dit toetje met slagroom gemaakt in plaats van melk en dat was verrukkelijk. Het laagje schuim was iets minder dik, maar de smaak veel romiger.

40 gram gesmolten boter
175 gram witte basterdsuiker
rasp van een halve citroen
3 eieren gesplitst
2 el maïzena
Halve theelepel bakpoeder
80 ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
250 ml melk of 250 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Smelt de boter in een pannetje. Doe de gesmolten boter in een kom en doe de suiker erbij. Klop dit met een mixer in acht minuten luchtig. Voeg dan de rasp en de eidooiers toe en klop dit nog even goed door. Zeef dan de maïzena met het bakpoeder door het mengsel en meng het goed door. Voeg vervolgens eerst het citroensap toe en daarna de melk of slagroom. Roer dit snel tot een egaal mengsel.

Klop in een andere kom de eiwitten goed stijf. Zorg dat je kom en kloppers goed vetvrij zijn, anders stijft het eiwit niet goed op. Spatel het eiwitschuim door het citroenmengsel en giet het in de ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak de pudding gaar in ongeveer 40 minuten of totdat het een mooie goudbruine bovenkant heeft. Als je met de ovenschaal beweegt, zal de pudding nog wat zacht en vloeibaar lijken. Een paar minuutjes extra in de oven doen wonderen als de pudding echt nog te vloeibaar is.

Eet de pudding warm met wat poedersuiker en eventueel nog wat slagroom of mascarpone erbij. Maar dat hoeft niet. Wij vonden het zonder iets erbij al lekker genoeg!

Reacties