Smeuïge sinaasappelcakejes met chocolade


Wat te doen met sinaasappels die maar blijven liggen in de fruitschaal? Inderdaad, cakejes bakken. Wat chocolade hebben we ook altijd in huis, dus dat ging er ook bij. Omdat het recept van Nigella Lawson voor amandelcitroencake me zo goed bevallen was, heb ik dit recept erop gebaseerd. Het resultaat was echt megalekker!

225 gram zachte boter
225 gram fijne kristalsuiker
4 eieren
100 gram bloem, gezeefd
200 gram amandelmeel
Rasp en sap van 2 sinaasappels
250 gram pure chocolade in klein stukjes
Snuf zout

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Gebruik een muffinvorm en doe in elke holte een muffinpapiertje. Doe de boter samen met de suiker, de rasp en de snuf zout in een kom. Mix alles goed door elkaar net zolang tot de boter luchtig en bleek is. Voeg dan één voor één de eieren toe. Zorg dat een ei helemaal is opgenomen in de mix voordat je het volgende toevoegt. Zeef de bloem boven het beslag en voeg het amandelmeel toe. Meng alles kort maar goed door elkaar. Voeg als laatste het sinaasappelsap en de chocolade toe en meng alles een laatste keer goed door elkaar. Ik gebruik altijd een ijslepel om de vormpjes te vullen. Een volle lepel geeft precies genoeg deeg voor één cakeje. Plaats de cakejes in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 -25 minuten gaar. Een mes of satéprikker moet er schoon uitkomen wanneer je die erin steekt. Laat de cakejes afkoelen en smullen maar!

Reacties