Chocolade-sinaasappelspiraaltjes


Zelf koekjes bakken is zo leuk om te doen! Deze spiraaltjes krijg je door een rol te maken van twee verschillende kleuren deeg. Daar kun je dan plakjes van snijden. Het is een behoorlijke rol. Meestal snijd ik hem in drie stukken, waarvan er twee in de vriezer gaan. Superhandig als je een keer onverwacht bezoek krijgt. Even ontdooien, snijden, 10 minuten bakken en klaar!!! Als ik deze koekjes bak, halen ze het einde van de dag nooit. Meestal beginnen we al met eten terwijl ze nog liggen af te koelen na het bakken.
Ik heb ze ook al vaak in een mooie glazen pot gedaan en cadeau gegeven aan iemand. Gegarandeerd succes!


CHOCOLADE-SINAASAPPELSPIRAALTJES

Chocoladedeeg
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram witte basterdsuiker
125 gram boter
1 pakje vanillesuiker
Scheutje melk
Half geklopt eitje
20 gram cacaopoeder

Sinaasappeldeeg
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram witte basterdsuiker
125 gram boter
1 pakje vanillesuiker
Half geklopt eitje
Rasp van 2 sinaasappels

Doe alle ingrediënten voor het chocoladedeeg bij elkaar behalve de melk. Kneed alles door elkaar en voeg als laatste een klein scheutje melk toe voor een goede binding. Vorm een bal van het deeg.
Doe alle ingrediënten voor het sinaasappeldeeg bij elkaar en kneed alles tot een bal.Bestuif het aanrecht of een tafel met meel en rol het chocoladedeeg uit tot een lap van ongeveer 25 bij 35 cm. Leg de lap op een stuk bakpapier. Rol vervolgens het sinaasappeldeeg uit tot een even grote lap en leg deze op het chocoladedeeg. Snijd de kanten bij zodat je een mooie rechte lap hebt.


Rol de lap op. Wikkel dan het bakpapier strak om de rol en leg deze even in de koelkast om op te stijven. Daarna kun je er met een scherp, gekarteld mes plakjes vanaf snijden. De spiraaltjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en 10 minuten bakken in de oven op 180 graden.

Reacties

  1. Mmmmmm, ze zijn super lekker! Het lukte me niet om ze zo mooi op te rollen als bij jou op de foto, maar ik ben toch errug tevreden met het resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten