Chocolademousse


Deze verrukkelijke chocolademousse komt uit het boek 'De Banketbakker' van Cees Holtkamp. Dit boek boek is echt een must have voor iedereen die graag bakt. Het fijne aan dit recept is dat er geen rauwe eieren in worden gebruikt. Zo durf ik het aan iedereen te serveren. De mousse is heerlijk romig en geweldig van smaak. Na ongeveer 3 uur in de koelkast, konden we niet meer wachten en hebben we geproefd. De smaak was super, maar de dag erna was de overgebleven mousse beter van structuur. Deze mousse moet je dus ruim vantevoren maken en vervolgens proberen ervan af te blijven. Gelukkig is 't het wachten meer dan waard!!!

CHOCOLADEMOUSSE (4 personen)
3 eieren
100 gram suiker
mespuntje zout
150 gram pure chocolade, gesmolten
250 gram slagroom, geklopt

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Klop de eieren met de suiker en het mespuntje zout ook au bain-marie tot het romig is. Het is dan een dikke, lichtgele massa. Haal de schaal van de pan en roer de gesmolten chocolade erdoor. Probeer het geleidelijk te doen zodat de massa lekker luchtig blijft. Laat dit mengels afkoelen tot kamertemperatuur. Klop ondertussen de slagroom en doe deze vervolgens bij het chocolademengsel. Alles goed mengen en daarna in één grote schaal of 6 kleine schaaltjes scheppen. In de koelkast laten afkoelen en opstijven en dan.... smullen maar!!!

Reacties

  1. Ik heb de mousse gemaakt als dessert voor Het Eerste Etentje met ouders & schoonouders.... en het was een succes (zowel de mousse als Het Eerste Etentje).
    Het au bain marie kloppen van de suiker en de eieren duurde tamelijk lang, maar het werd uiteindelijk toch een goede substantie.
    Bedankt voor het recept (ik heb het meteen al doorgestuurd naar moeder en schoonmoeder).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten