Pavlova


Een Pavlova is een taart die je ook makkelijk als dessert kunt serveren. De bodem is gemaakt van eiwitschuim. Daarop komt een lekkere laag slagroom en uiteindelijk heel veel fruit. Eigenlijk maakt het niet uit welk fruit. Wat je maar lekker vindt. De combinatie van het frisse fruit en de zoete slagroom en bodem is heerlijk!
Dit was de eerste keer dat ik een Pavlova heb gemaakt en het was een groot succes. De taart zag er prachtig uit, smaakte heerlijk en was ook nog eens makkelijk te maken. Dit recept geeft een royale taart. Je kunt er makkelijk met 8 personen van eten, maar je kunt er ook zelf lekker veel van snoepen!

Dit recept heb ik van Rudolph van Veen. Zijn programma ‘Rudolph’s bakery’ op de zender 24 kitchen is echt geweldig. Hij maakt de meest heerlijke dingen en geeft er goede uitleg bij. Via de website www.24kitchen.nl kun je zelfs het filmpje bekijken hoe hij deze Pavlova maakt. Je moet dan wel even inloggen.

PAVLOVA
6 eiwitten
300 gram suiker
1 theelepel natuurazijn
1 theelepel maïzena
500 ml slagroom
50 gram suiker
500 gram fruit naar keuze

Verwarm de oven voor op 120 graden. Splits 6 eieren en doe de eiwitten in een grote kom. Om een mooi schuim te krijgen is het belangrijk dat de kom goed vetvrij is en dat er geen spoortje dooier in het wit zit. Klop het eiwit met de mixer en voeg ondertussen beetje bij beetje ¾ van de suiker toe. Voeg dan de maïzena en de azijn toe aan het mengsel. Doordat je deze twee ingrediënten toevoegt wordt het schuim tijdens het bakken krokant aan de buitenkant en lekker zacht vanbinnen. Als laatste spatel je de rest van de suiker voorzichtig door het mengsel. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 1,5 uur op 120 graden.

Haal de taart meteen nadat hij uit de oven komt van de bakplaat af. Verwijder het bakpapier en plaats de taart op een mooie schaal. Klop de slagroom met de suiker stijf. Bedek de bodem met de slagroom en het fruit. En klaar is je taart!

Reacties

  1. Hmmmm, ik krijg er zin van om de keuken in te duiken (en zin om in een stuk pavlova te bijten, hihi). Dat tv programma ga ik zeker even checken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja heerlijek taart!!!!
    Heb hem zelf gemaakt en dan citroensap gebruikt i.p.v. azijn.
    En 3 eetlepels cacaopoeder door de stijf geklopte eiwitten gespateld.
    Als vruchtjes frambozen en aarbeitjes er op en wat chocoladeschaafsel (reep puere chocolade) erover gestrooid.
    De taart moet wel meteen op want als je hem langer laat staan dan wordt de bodem zacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Opmerking voor mezelf:
    1. eerder flinke koffielepel van azijn en maïzena ipv theelepel
    2. maak van azijn en maïzena een papje en voeg zo toe
    3. smeer het eiwit uit ter grootte ve mooie taartschotel (zo'n 25 cm)
    3. slagroom hoort aan de bovenkant en niet op de bodem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ook ik heb hem gemaakt recept is simpel te volgen en te maken ook voor niet ervaren baksters

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten