Witte chocolade-kokostruffels


Voor een vriendin met een voorliefde voor kokos heb ik deze truffels gemaakt. Niet moeilijk, wel erg lekker!
Het recept komt uit een boekje van de Albert Heijn. Je hebt er een bakje Tropische fruitmix voor nodig en dat kon ik helemaal niet vinden in de winkel. Nou kan het zijn dat ik niet goed heb gekeken, maar het boekje is inmiddels ook al wat jaartjes oud en het kan dus ook gewoon zo zijn dat dit niet meer in het assortiment zit. Kom je het tegen, dan heb je geluk! Zo niet, dan kun je ook ander gedroogd fruit gebruiken. Zelf heb ik gedroogde abrikozen, sukade en bigarreaux gebruikt en dat werkte ook prima.
Uit dit recept krijg je ongeveer 25 balletjes.

75 gram Tropische fruitmix (of een mix van ander gedroogd fruit, sukade en/of bigarreuax)
200 gram witte chocolade
100 ml slagroom
1 eetlepel kokos- of tropische vruchtenlikeur
3 – 4 eetlepels gemalen kokos
ongeveer 75 gram gemalen kokos om de balletjes in te wentelen

Hak de fruitmix in stukjes. Hak de chocolade in hele kleine stukjes. Verwarm de slagroom in een pan op zacht vuur tot net tegen de kook aan. Neem dan de pan van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Het moet eruit zien als een gladde saus. Als dat niet meteen lukt, helpt het om het mengsel au bain Marie te verwarmen. Zo lost de chocolade echt goed op. Voeg dan de likeur toe.
Laat het mengsel iets afkoelen en opstijven en spatel dan de fruitmix erdoor en 3-4 eetlepels gemalen kokos. Eigenlijk net zoveel tot er een kneedbare massa ontstaat. Strooi dan de gemalen kokos op een bord. Maak balletjes van de massa en wentel deze door de gemalen kokos. En klaar zijn je heerlijke truffels!!

Reacties