Chocoladecake met rood fruit

 
Gekeurd en goed bevonden is deze cake! Ja, want niet alle dingen die ik bak halen mijn blog. Als het niet lekker genoeg is, plaats ik het niet. Maar nadat ik deze cake had geserveerd tijdens een vergadering van de Werkgroep Archeologie, waar ik lid van ben, was iedereen het erover eens dat deze cake absoluut ‘blogwaardig’ is. Een erg lekkere cake, waarbij het fruit voor een fris accent zorgt , was de mening! We aten het met een beetje slagroom en dat was verrukkelijk. Erg verrukkelijk en door het fruit ook niet te zwaar, want bijna iedereen was in voor een tweede plak.
Het recept is van Rudolph van Veen. Op www.24kitchen.nl kun je, als je bent ingelogd, het filmpje bekijken waarbij hij deze cake maakt.

Cake
200 g zachte boter
200 g rietsuiker
4 eieren
3 el cacaopoeder
200 g bloem
1 el poedersuiker
1 el aardappelzetmeel
150 g diepvries rood fruit
100 g pure chocolade
200 g zwarte bessenjam

Compote
1 blaadje gelatine
200 g diepvries rood fruit
75 g suiker

Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in.

Mix in een kom de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Mix de cacaopoeder door de bloem en mix door het botermengsel. Meng de poedersuiker en het aardappelzetmeel en hussel het rood fruit erdoor. Hak de chocolade fijn en meng samen met het rood fruit door het beslag. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 1 uur en een kwartier gaar. Rudolph geeft een uur aan maar bij mij en ook bij iemand anders die ervaring had met deze cake, was dat veel te kort. Controleer de gaarheid van de cake door er een satéprikker of mes in te steken. Deze moet er schoon weer uitkomen. In dit geval wil dat zeggen dat er best wat rood fruit aan mag zitten, maar geen chocoladebeslag. Laat de cake afkoelen als hij klaar is en besmeer de cake met de zwarte bessenjam.

Compote: Week de gelatine in koud water. Breng het rood fruit met een scheut water en de suiker aan de kook. Kook het fruit in 4 minuten tot compote en haal de pan van het vuur. Laat de compote wat afkoelen want boven de 60 graden werkt gelatine niet goed. Knijp dan de gelatine uit en meng door de warme compote. Schenk de compote over de afgekoelde cake.

Reacties

  1. Hoi Hanneke,

    Zoals al vaker was ook dit weer een erg geslaagd 'baksel' van je! Heerlijk :-)

    Groetjes van je mede-WASser,
    Bianca

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten