Pindakaaskoekjes


Als je van pindakaas houdt, is dit jouw ding! Mijn kinderen zijn grootverbruikers van pindakaas. En toen mijn schoonbroer, die dat ook is, jarig was, leek het me een leuk idee om deze koekjes te maken. Vooral heel erg leuk omdat mijn jongens konden helpen met het rollen van de deegballetjes voor deze koekjes en met het versieren door middel van het platduwen met een vork. Een gezellig klusje voor het hele gezin met als resultaat heerlijke, brosse koekjes! Wat wil je nog meer?!

Het recept komt uit ‘Best Ever Baking’.

140 gram bloem
½ theelepel dubbel koolzure soda (te verkrijgen bij bijv. reformwinkels)
115 gram boter, op kamertemperatuur
165 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
1 theelepel vanille-aroma
265 gram pindakaas met stukjes noot

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix dit tot een luchtige massa. Voeg dan het ei en vanille-aroma toe en mix dit ook weer goed door elkaar. Dan mag de pindakaas erbij en ook dit moet je weer even goed mixen. Als laatste meng je de dubbel koolzure soda door de bloem en voeg je dit toe aan het pindakaasmengsel. Ook weer even goed doormixen.
Uiteindelijk krijg je een zacht deeg. Het lijkt wat te nat en is niet goed kneedbaar, daarom moet het een half uurtje rusten in de koelkast. Daarna kun je er kleine balletjes van rollen die je vervolgens platdrukt met een vork. Eerst horizontaal en dan verticaal voor een leuk patroon. Bak de koekjes gaar in 12 tot 15 minuten!

Reacties

  1. ....why didn't you use the 1/2 teaspoon salt in the recipe 'Peanut Butter Biscuits'?


    :))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor hoeveel koekjes is dit ongeveer?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten