Warme chocoladerisotto

 
De lente wil maar niet komen. Het weer blijft maar koud en guur! Daarom dit toetje; warm, smeuïg en vol chocolade! Daardoor erg machtig, dus serveer het in kleine kommetjes of kopjes. De echte liefhebber (zoals ik) kan altijd nog twee porties nemen.
Het recept komt uit 'Chocolade, zoete en hartige recepten' van Joanna Farrow. Het is goed voor 4 personen, maar dan heb je best royale porties. Ik heb dit recept eerder ook gebruikt voor meer personen. Een klein kommetje risotto in combinatie met wat verse aardbeien doet het heel erg goed als toetje, weet ik uit ervaring!

4,5 dl melk
15 gram suiker
125 gram risottorijst
4 eetlepels koffielikeur
150 gram pure chocolade, grof gehakt
15 gram koffieboontjes, fijn gehakt
Crème fraîche voor erbij

Breng de melk met de suiker in een steelpan tegen de kook aan. Strooi dan de rijst erbij en zet het vuur wat lager. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar en romig. Roer ondertussen af en toe in de pan. Als de risotto te droog wordt, kun je een scheutje melk toevoegen Roer de likeur en de helft van de chocolade door de risotto. Als dit opgenomen is kan de rest van de chocolade erbij. Snel doorroeren en dan meteen serveren. Het liefst in voorverwarmde kommetjes. Strooi de gehakte koffieboontjes over de risotto en doe er een lepel crème fraîche bovenop! Zalig!

Reacties