Brutti-ma-buoni


Lelijk-maar-lekker!

Och, zo lelijk vind ik ze nog niet. En lekker….. dat zijn ze zeker. En ook nog eens heel makkelijk te maken. Eigenlijk kun je dit ook vreselijk-foute-koekjes noemen. Ze zijn zo gemaakt (daarna wel een nachtje drogen in de oven) en ze happen heerlijk weg. Veel te heerlijk! Eén is niet genoeg, je blijft er van eten. En als ze op zijn, denk je: ach, een nieuwe lading is zo gemaakt! Gelukkig krijg je uit dit recept rond de 30 koekjes. Heel fijn om te delen, of er zelf flink van te snoepen.
Het recept komt uit 'Delicious, Hét Bakboek'.

100 gram hazelnoten
50 gram pure chocolade, heel fijn gehakt
2 eiwitten
110 gram fijne suiker

Maak dit recept een dag voordat je de koekjes wilt serveren.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Verdeel de hazelnoten over een derde bakplaat en rooster ze ongeveer 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. Dit zorgt voor een extra lekkere smaak. Je kunt dit ook doen door de noten in een koekenpan zonder olie of boter te verwarmen totdat ze lichtbruin zijn en heerlijk beginnen te ruiken. Maal de hazelnoten dan fijn in een keukenmachine. Doe dit op de pulseerstand en maak ze niet te fijn. Doe de gehakte hazelnoten dan bij de fijngehakte chocolade.

Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout en een klein beetje van de suiker tot stijve pieken. Voeg dan geleidelijk de rest van de suiker toe, terwijl je blijft mixen. Blijf mixen totdat het schuim dik en glanzend is. Spatel er dan voorzichtig de noten en chocolade door. Schep met een dessertlepel hoopjes van het mengsel op de bakplaten met voldoende ruimte tussen de koekjes. Zet ze in de voorverwarmde oven en draai deze vervolgens uit. Laat de koekjes zonder de deur te openen een nacht in de oven staan. De koekjes zullen de volgende ochtend droog en knapperig zijn.

Reacties

  1. Hey! Would you like to join volrecepten.be and share your content with the Belgian users too? Hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten