Citroencarré's

 

Bijna Pasen! Deze citroencarrés zullen het dan goed doen. Lekker fris en zuur! Liefhebbers van Tarte au Citron zullen dit ook een fijn gebakje vinden. En daarbij is het ook nog eens makkelijker te maken. Het recept komt uit 'Delicious, het bakboek'.

250 gram zachte boter
85 gram poedersuiker
375 gram bloem
3-4 citroenen
4 eieren
2 eierdooiers
400 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel bakpoeder, gezeefd

Vet een bakvorm van 30 x 20 cm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
Doe de boter en de poedersuiker in een kom en mix alles goed door elkaar. Voeg 300 gram van de bloem toe en mix alles goed door elkaar totdat het een bal vormt. Druk het deeg in de vorm en zet de bakvorm 15 minueten in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden. Bak het deeg dan 20 min, neem het uit de oven en laat afkoelen.

Rasp van 2 citroenen de schil en pers vervolgens alle 4 de citroenen uit. Je hebt uiteindelijk 90 ml citroensap nodig. Klop de eieren en de dooiers met de fijne kristalsuiker. Voeg de resterende bloem, bakpoeder, de geraspte citroenschil en het sap toe. Klop alles voorzichtig door elkaar. Schenk het citroenmengsel over de afgekoelde deegbodem en zet het gebak nog 30 minuten in de oven of tot de bovenste laag stevig en licht goudbruin van kleur is. Laat in de vorm afkoelen en snijd het gebak dan in stukken. Bestuif voor het serveren met poedersuiker en eet smakelijk!

Reacties

  1. Wat een leuk receptje! Handig voor als je visite krijgt en je geen zin hebt om boodschappen te doen. Meestal heb ik deze ingrediënten wel in huis!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten